Wednesday, 28 September 2011

Air Asia : Tak Payah Tunggu Promo Pun Bole Dapat Tiket Murah

Sekarang ni asyik wat entry pasal nak berjalan aje... Mentang2 la da nak akhir tahun, cuti pon banyak lagi....Ok, kalau ada sesiapa perasan minggun lepas Air Asia ada wat promotion macam kat bawah ni:


Tapi promo last week tak best sangat sbb sekitar kawasan yang dekat2 ASEAN aje...Then minggu ni pon ada wat promotion jugak macam kat bawah ni:

Tengok macam best, pergi London pon ade...So tengokla yang murah dalam promo ni adalah tiket pergi Seoul. Harga tiket dia RM279. Tapi bila tengok period travel dia macam biasalah memang lama tu kene tunggu. Period travel start bulan Mei 2012. Kalo beli sekarang maknanya 7 bulan tu kene tunggu.

 Ahh lama sangat nak tunggu tahun depan... Then tengokla kalo pergi tahun ni berapa plak harga tiket dia….Sajelah nak survey2 harga…. Sekali…Jeng….jeng…jeng…jennnggggggg….

 
Hah tu dia harga tiket kalo kita travel masa tahun ni cuma RM254 aje….. Kalo yang tengah promo sampai 30 Sepetember ni tapi travel tahun depan tiket dia RM279.  Maknanya yang tiada promo lagi murah tiket dia. Then tunggu pon tadelah lama sangat..Senyap2 aje kan Air Asia jual murahkan.. Tade bagi tau pon...Then tryla tengok kalo da campur tax semua sekali berapa harga..

Hah tu dia dah campur tax pergi balik cuma RM615… Kalo campur beg, insurans ke tu harga lainla...Tapi stil murah lagila...Then Kalo beli sekarang bulan depan da bole fly... Tak payah nak tunggu lama2... Wahhhh rasa macam nak beli aje n nak pergi sana aje...Dapat merasa Winter Sonata... Tapi tula tade sedara mara ke kwn2... Kalo ada kan sedap... Nak pergi sorang2 berani la plak kan... Oversea hah...Jauh tu.... Kalo setakat oversea kat Singappore tu takpe jugak...Ehehehehe

Ok sambung citer balik....Macam kawan aku plak ...Dia duk Sarawak.... Raya Haji ni, dia nak balik JB... Time tengok bulan puasa ari tu harga tiket perg balik Kuching –JB time Raya Haji RM370... Then semalam dia tengok lagi.... Terkejut dia, harga tiket pergi balik cuma  RM150 aje... So dah jimaRM220 tu... So, cepat2 dia beli...

Tular kadang2 tiket Air Asia ni memang tak boleh jangka… Beli awal kadang2 tak semestinya murah… Then bila lewat tak semestinya mahal… Tapi selalunya kalo beli lewat memang komfem mahal lar…Kadang2 tu tu tiket MAS lagi lagi murah dari tiket Air Asia ni...  Macam orang dulu2 kata untung sabut timbul, untung kelapa tenggelam... Ikut nasib jugakla kan….






13 comments :

  1. haish, mcm best je p seoul tue!!

    ReplyDelete
  2. kene beli cpt2 zara..kang nanti da mahal hah...

    ReplyDelete
  3. x dak baget nk p mkn angin lagi

    ReplyDelete
  4. mmg ikut nasib kan..

    Salam kenal yer.. thanks sudi singgah ke blog saya..:))

    ReplyDelete
  5. j0m kucit, kite p ber2! ops~~~ tersasau!! =)

    ReplyDelete
  6. @zara:
    tak kesahla be2,be3,be4 ker...kalo ada org yg nk pegi, kt on aje...ehehe

    ReplyDelete
  7. tiket dtg tempat akak xde yg murah ke dik ;)

    ReplyDelete
  8. @kak tcc
    kalo tiket tempat akak ada, dah lama sy beli...bole jadi helper kat umh akak nanti..ehehe

    ReplyDelete
  9. lps ni dah boleh g. tp kena ada duit. bru boleh book. klu book lambat2 leh simpang duit hu2

    ReplyDelete
  10. aah,.tiket air asia ni memang xbleh jangka,.tau2 murah,.esok2 mahai le pulakk,.adoii nye pon,.

    ReplyDelete
  11. @ciknurul

    ari ni murah esk mahal ok lg, tp kalo ari ni mahal esknya murah tu yg geram hah..

    ReplyDelete
  12. weih dik pesal xupdate entri nie.. ko dah terbang p mana nie dik.. p USS ke ;)

    ReplyDelete
  13. nak!!!!!!!!
    eh kalau ade lagi gitau eikkkk..
    suka hati aku je..heee

    ReplyDelete