Friday, 23 September 2011

Lagu RIBAIBARU dan Maksudnya (Revival-Kebangkitan kembali)

Selalu dengar lagu ni kat Sinar.FM…. Dengar plak time dalam keter masa pergi dan balik keje… Kalo dah kat rumah memang tak dengar radio pon … Bile dengar lagu nak2 time hujan memang feeling la…..Tapi selama ni tak tau pon tajuk lagu ni apa…So semalam bila lagu ni kuar kat radio tanyalah member apa tajuk lagu ni… Member pun bagi tahu tajuk dia Ribaibaru...

So dah tau tajuk apa lagi carilah kat Youtube… Rupanya ni lagu lama…Belum lahir lagi time tu…Then punyalah semangat siap cari maksud lagu ni lagi…. Yelah dengari lagu tapi tak tau maksud tak best jugakkan…Tapi ada jugak rangkap yang tak jumpa maksud dia… So apa lagi, jom layan lagu ni…




RIBAIBARU
(Revival-Kebangkitan kembali)

Furishikiru ame no naka o
Ashibaya ni toori sugita 


Natsu no hi no inazuma no you ni
Seperti panahan kilat diwaktu musim panas
hakanaku kieta futari no koi
dan begitulah cepatnya kehilangancinta dua orang kukasihi

Aaaaahhhh... Are hodo hageshiku moeta
Aaaahhh……Beginilah hatiku membakar
Kokoroga ima wa hai iro no ribaibaru
dan kini menjadi warna debu revival

Aaaaahhhh... Kurikaesu dake no omoide wa
Aaaahhh….. hanya terbayang kisah dahulu
Yomigaeranu kako no monogatari
Jikalau hanya kenalan sahaja bolehlah dilupai

Yukizuri no hito naraba
Saat terakhir hanya
Wasuraremo suru keredo
bergelinangan air mata

Namida gumu rasuto shin dewa
Barulah sedar betapa
Ai no fukasa ni kizuite ita
dalamnya cinta itu

Aaaaahhhh... Arehodo yasashikatta anata no
Ah……terkenangkan dia yang betapa baik hati

Omokage ga, ima wa aozametari ribaribaru
Tetapi sekarang menjadi biru gelap revival


(Ulang Berkali3x)
Aaaaahhhh.... Kurikaesu dakeno omoide wa
Aaaahhh….hanya terbayang kisah dahulu
Asu wo shiranu, kako no monogatari
Esok mungkin berulang kembali..

Aaaaahhhh... Are hodo hageshiku moeta
Aaaahhh……Beginilah hatiku membakar
Kokoro ga, ima wa hai iro no ribaibaru
dan kini menjadi warna debu revival

Penyanyi dan Lirik : Mayumi Itsuwa
Tahun : 80-an


Best kan...

9 comments :

  1. salam kenal di alam maya..

    kitapun suka lagu ni.. tak sangka begitu liriknya..

    dulu2 siap hafal lirik nih, nyanyi sambil gosok baju.. hehehe

    mmg best and syahdu giler!!

    ReplyDelete
  2. dah lama cari lagu ni tp baru jumpa.. akak siap hafal lagi ehh...giler la..ehehe..

    ReplyDelete
  3. waaa....ni la lagu yang best tu..

    selalu juga keluar Melaka.fm

    ReplyDelete
  4. 1st time dgr.. yelah akak mano dgr kek mesia kan.. ko tak lahir lagik thn 80an dik?? uihh muda lagi ko kan dik.. (akak tetap maintain muda selamanya ok.. baik akak ckp dulu sblum ko ckp akak tua ahaks)

    Lagu nie memang best cuma pelik pesal utube tuh byk video org terjun main salji lak.. mcm tak kena gaya ngan lirik lagu jek.. biasalah akak kan.. bab2 video nie mnjg jek nak komen ;)

    ReplyDelete
  5. @akak tcc

    tak silap lagu ni tahun 82...mmg lom ada lg time tu sbb lahir 85...

    mula2 tgk video ni mcm tak kene gak...tapi layan jelah..ehehe

    ReplyDelete
  6. lagu ni besenyer CN xpernah amik tau ape tajuk lgu dn sape penyanyi,.just suke dgr lagu jep,.huhu,.

    ReplyDelete
  7. Jatuh cinta dgr lirik lagu ni..felling abis nyanyian mayumi itsuwa terasa smpi kat lubuk hati.

    ReplyDelete
    Replies
    1. best :) sy suke. firsttime dgr

      Delete
  8. Dah lama cari lagu ni...
    Sekarang baru jumpa...

    ReplyDelete