Tuesday, 18 September 2012

Mama beli pisau cukur nak buat apa???


Gambar Hiasan

Di kaunter pembayaran sebuah pasaraya Monster (bukan nama sebenar) pada petang hari tetiba terdengar perbualan antara seoarang anak kecik dengan emaknya. Anak kecil dalm lingkungn 4 tahun dengan suara yang kuat tak henti2 bertanya.


Anak      : Mama amik barang apa tu???
 
Mama   : (Mendiamkan diri sambil buat tak tau)

Anak     : Ehhh…. Mama amik pisau cukur???? Mama nak beli  pisau cukur nak wat 
                apa??? Mama bukan ada janggut ke misai….

Mama  : Ayah pesan suruh beli.

Anak      : Tak pernah tengok pun ayah beli pisau cukur kaler macam ni… Dah tu 
                 kaler pink plak tu… Saper punya ni  mama???

Mama   : (Sambil buat2 bz) Dahh… Cepat tolong mama angkat barang dalam
                troli ni letak atas kaunter..Tadi kata nak beli Cool Blog kan kat luar.

Anak      : Okey mama…


Sambil orang sekeliling yang mendengar tersenyum2 untuk menahan ketawa…

17 comments :

  1. hahahahhaha ! budak byk tanye neh budak bijak .. hehe

    ReplyDelete
  2. haah la mama beli bisau cukur tu buat ape ea?err kalau lelaki pakai pisau cukur warna pink camtu comel x?comel x?kikiki

    ReplyDelete
    Replies
    1. nak tau comel ke tak try la dulu..eheheheh

      Delete
  3. hahaha kesian ibunya malu ditanya soalan tu dikhalayak ramai xD

    ReplyDelete
  4. Replies
    1. pandai3 je kutooo main agak..eheheh

      Delete
  5. mama tak tahan kena komplen hutan tebal sgt sampai nak cari mata air tak jumpa

    ReplyDelete
  6. pndai jer budak tu..hahaha

    jom baca entry sya dan tingglkn komen...
    http://chot91.blogspot.com/2012/09/graduation-day.html

    ReplyDelete
  7. kalo da bijak tu yg ske bertanya...ehehe

    ReplyDelete
  8. mama nak buat siang ikannnn lah. hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. ni msti cik nana siang ikan pakai pisau cukur kan..eheeheh

      Delete
    2. msti dia dah biasa buat ni...ehehe

      Delete
  9. hahaha . stress mak dia nk menjawab :P

    ReplyDelete
  10. hehehe.. fiza tersenyum sensorang baca entry ni.. alahai anak aku ni.. sementara nak besar.. hehehe.. :D

    ReplyDelete