Friday, 12 July 2013

Cara Unlock Alcatel One Touch Glory 2S SIM ME Digi Rebet RM50

Smartphone yang beharga RM50 sahaja yang ditawarkan oleh DIGI

Siapa sini yang dah beli handphone Alcatel One Touch Glory 2S yang Digi offer dengan harga RM50 tu??? Aku pun beli jugak... Harga RM 50 yang dibayar tu sebenarnya untuk dapatkan sim kad Digi Smart Plan yang mana dalam tu ada 1.5gb  quota internet, call 30 min dan sms ada 30. Tapi sebelum tu kena la register kat SKMM untuk rebate smartphone RM200 tu dulu... Bole tengok kat SINI

 

So far okla smartphone ni dengan harga RM50.... Kalo ada yang dah beli mesti tau kan yang smartphone ni cuma boleh gunakan sim kad DIGI je...Kalo sim kad lain tak boleh guna...So kalo nak  masukkan sim kad kene unlock dulu.... Ni cara unlock smartphone yang aku jumpa kat blog KutoooBamBooo

 

Sebelum call Digi Helpline, pasti kan anda 

1. Habis kan credit dulu.
2. tulis IMEI number. dengan mendail *#06#

 How to unlock sim me lock

1. Call Digi Helpline, 016 221 1800.
2. Tekan 2 (untuk pilihan bahasa Melayu)
3. Tekan 4 (Berkenaan dengan Produk Digi)
4. Tekan 4 (Untuk bercakap dengan Perunding Perkhidmatan Digi)
5. Tunggu sebentar, perunding perkhidmatan Digi akan melayani anda.


 Anda akan diberi beberap soalan untuk confirmation
1. Nama penuh dan nombor IC untuk pengesahan.  
2. IMEI number telefon korang. 


Selepas semua butir yang diminta (nama penuh, nombor IC, nombor telefon dan nombor IMEI) disahkan, korang akan diberi satu nombor unik, Sim Me lock code. Simpan Sim Me lock code tu sebab akan digunakan untuk unlock sim me lock.

Time cari cara unlock tadi, ada jumpa sape yang beli start Jun dah tak payah nak unlock... Smua sim kad da bole masuk.... So kalo sape yang kene lock dan nak cuba unlock bole cuba cara ni ok

9 comments :

  1. dah buat sapakat telefon p diye orang bukan tanye pasal nama,imei or k/p.... cmne?

    ReplyDelete
  2. kalu sim digi saya hilang...nk buat mcm mane??spe bleh tlg?? reply kat no saya 0199679745

    ReplyDelete
  3. sim digi saya hilang...nk buat mcm mne?? spe2 bole tlg?? reply kat no ni 0199679745..harap2 anda boleh bantu

    ReplyDelete
  4. Sell Alcatel One Touch Glory 2S Cover Casing

    Alcatel One Touch Glory 2S Flip Cover Casing ( AFCC ) - Front Look
    https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1383770338525094&set=a.1383766518525476.1073741829.100006764226306&type=1&theater

    Alcatel One Touch Glory 2S Book Cover Casing ( ABCC ) - Front and Back Look
    https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1383781631857298&set=a.1383766518525476.1073741829.100006764226306&type=1&relevant_count=1

    PM Me For more info TQ =D

    ReplyDelete
  5. Klu aq pkai rebet abg aq.. dia akn tnye ic aq atau ic abg aq?

    ReplyDelete
  6. Apa punya bodoh la soaln korang ni

    ReplyDelete
  7. Apa punya bodohla soalan korang ni.smpai admin xnk jwb.

    ReplyDelete
  8. Apa punya bodoh la soaln korang ni

    ReplyDelete