Sunday, 11 March 2012

Jom Pergi Beli Tiket (Annual Pass) dan Harga Tiket Legoland Malaysia

Update : Nak beli tiket Legoland klik --->>  SINI

Katanya legoland Malaysia kat Nusajaya akan dibuka pada akhir 2012. Legoland kat Malaysia ni adalah yang ke-6 dibuka di dunia. Antara Legoland yang dah ada sebelum ni:


Parkmap Legoland Malaysia

So tengoklah kat website Legoland berapa harga tiket.. Boleh tahan jugak mahal harga dia..Sekali tengok, sekarang ni tengah ada promosi iaitu Pre-Opening Annual Pass Promotion.. Tapi limited la.. Tak taula limited dia sampai bila.. update SPECIAL PROMOTION PRICE (Promotion ends, 16th April 2012).. Kalo saper yang nak datang banyak kali better beli annual pass ni.. Tengok kalo beli annual pass yang tengah promosi memang jimat.. Dekat Rm80 tu dari harga biasa.. Dah tu bole guna banyak kali kan.. Kalo pergi theme park ni selalunya satu hari memang tak cukup n tak puas... Ni harga tiket dia.




So untuk Pre-Opening Annual Pass Promotion sekarang ni dah boleh beli kat Air Asia Red Tix. Tapi cara beli tiket Legoland Malaysia sekarang ni cuma boleh beli online jela macam kat bawah ni.

Kalo tengok tiketnya boleh tahan jugak harganya… Maybe akan ada yang kata murah dan ada yang kata mahal tiket ni…. Apa2 pn terpulang pada diri masing2...Tapi yela theme park yang guna jenama antarabangsa ni memang susah nak murah2.... So kalo kita rasa mahal tak payah beli dan tak payah pegi… Abis citer…Hehhehe…Jangan marah….Peace no war….

Alang2 tengah promosi ni boleh beli banyak2.. Hah sampai 10 tu...Hehehe.... So apa tunggu lagi , jom kita beli tiket ni awal2...Boleh jugak dapat berjimat kan...

Nak beli tiket klik --->>  SINI



Label : Harga Tiket Legoland Malaysia, Harga Annual Pass Legoland Malaysia Price for Adult And Chlidren, Arah Jalan dan Peta Ke Legoland, Hotel Bajet & Hometsay Yang Hampir Dengan Legoland Nusajaya..

21 comments :

  1. legoland ni mcm mimaland dulu kee??
    tp mahal nyee.. xmmpu nk masuk n yee pun...

    ReplyDelete
  2. uihhhh mahal betul harga tiket tu....
    dah dekat kat tempat aku tuuu

    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    Story terbaru blog kami...
    diy pemasangan sticker bomb kereta

    ReplyDelete
  3. mak aihh mahal nyerr..er...

    ReplyDelete
  4. walaupun tiket ni mahal tapi ianya masih murah jika dibandingkan dgn USA, UK dan Jerman...ehehehe

    ReplyDelete
  5. beb aku rasa tiket tu kalau nak buat bandingan ngan universalstudio kat singapore murah lagi universalstudio punya tiket lahh...

    apa kata kalau di murahkan lagi harga tiket supaya orang singapore dapat datang pulak ke Johor untuk masuk Lego land selain tak membebankan warga tempatan sekitarnya..

    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    Story terbaru blog kami...
    tip jumping bateri kereta kong

    ReplyDelete
  6. Baru tadi aku round-round sekitar nusajaya dan kota iskandar... mmg dah nampak banyak perubahan kagum melihatnya...

    so kalau lego land dibuka nanti berkemungkinan besar kawasan sekitarnya pasti bertambah meriah

    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    Story terbaru blog kami...
    foder hay silaj silawrap haylaj

    ReplyDelete
  7. @afzainizam

    kalo dulu kat nusajaya ni harap ofis kerajaan tu jela...tp skrg mcm2 tgh buat..tmn perumahan pn byk naik...tp harga mahal la plak...

    ReplyDelete
  8. yuppp mmg mahal pun asal nama nusaperdana, nusa bistari, nusa idaman semua mahalll betul umah kat sana

    tapi kalau dapat beli leh jadi aset bernilai tempoh masa mendatang...


    cuma aku heran tak ada masjid lah kat nusa jaya tu... harapkan gelang patah punya masjid ajerr
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    Story terbaru blog kami...
    diy repair windshield kena batu

    ReplyDelete
  9. gila mahal. takpelah batal niat.

    kahkah

    Nusajaya tuh kat JB ke ek? *lupa* hewhew

    ReplyDelete
  10. Afzainizam, mana pulak kalau dibandingkan dgn USS Singapore lagi mahal tiket legoland... itu nko tgk dlm Sing dollar (SD) memang lah nampak murah...

    Tiket 1 day legoland untuk adult RM140 (mykad) dan tiket USS 1 day ialah SD68 = RM170.

    Tiket 1 day budak plak legoland RM110, USS plak SD50 = RM126.

    Annual Pass Adult Legoland RM245, Annual Pass USS plak SD338 = RM851 (nko tgk berapa jauh beza dalam RM600 lebih)

    Annual Pass Budak plak Legoland RM180, USS Budak Plak SD258 = RM650 (beza RM470)

    ReplyDelete
  11. Biasanya taman tema antarabangsa ni akan ada promosi pada hari-hari atau waktu tertentu. Kena rajin semak dari masa ke semasa untuk dapat tiket harga murah.

    Legoland Target 1 juta pengunjung setahun (purata 83000 sebulan atau 2700 sehari). Kalau bukak bisnes goreng pisang kat depan Legoland tu, dapat target 100 orang sehari pun dah kira OK. he.. he.. he (1 org belanja Rm 10 x 100, dah dapat = RM1000 sehari jual goreng pisang aje..)… THINK POSITIVE

    ReplyDelete
  12. afzai afzai... hahahaha stuju ngan Tanpa nama.. kat SINGAPORE DOLLAT 2 point lebih kali ganda wang malaysia... g survey legoland rajin plak, survey currency mata wang xkan xmampu... kwang3

    ReplyDelete
  13. afzai afzai... hahahaha stuju ngan Tanpa nama.. kat SINGAPORE DOLLAT 2 point lebih kali ganda wang malaysia... g survey legoland rajin plak, survey currency mata wang xkan xmampu... kwang3

    ReplyDelete
  14. hahahaha afzai afzai... g survey legoland rajin plak.. xkan survey currency Dollar singapore pun malas.. tgok beza currency tu dlu.. stuju ngan tanpa nama... kwang3

    ReplyDelete
  15. Amboi mahalnya....sanggup ke kita keluar duit sebyk tu....tu x kira lg makan minum....Bayangkan kalau ddk di hujung utara nak prg pula di hujung selatan..agak2nya la kan tol dah bape nak masuk pula kat legoland tu dah bape tempat tdrnya dah bape,makan minumnya dah bape...Kalian semua cuba kira agak2 semuanya berapa RM...mmg la sekali sekalakan tp x masuk akal langsung...Entah la agaknya rakyat malaysia ni kaya sangat kut sampai kan duit pun x berkira....Ulasannya siapa yg rasa mampu boleh la pergi tp kalu yg rasa2 x mampu tu lupakan la....Duit tu boleh guna benda2 lain yg boleh mdatang faedah...Pergi tu blh tp ingat blk dr bercuti tu jgn lak gigit jari.....Duit dah hbs byk....saya ni bukan dengki ke( saya bukannya x mampu )apa ke cuma mengingati diri sendiri je...

    ReplyDelete
  16. Betul2...tu baru sorang byk tu...kalau Ada anak smpi 5 6 orang da dekat seribu da...yg berkemampuan tkde hal arr tp yg kureng mmg tgk dr jauh je ler...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak pyh tgk dr jauh...tgk dr luar jela..ehehehe

      Delete
  17. Nursaidatul Husna16 November 2012 20:12

    Ala mahalnya tapi tak pe sebab saya nak kumpul duit nanti 2014 baru siap sepenuhnya rugi je siapa yang buat tahun 2012 untuk setahun.

    ReplyDelete
  18. kan best dapat pergi legoland tu kauorang dah gi ke cam ne rasa best tak

    ReplyDelete